نماینده مقام معظم رهبری در استان سیستان و بلوچستان :جامعه حوزوی با نیت مجاهدت در راه خداوند، خدمت نمایند

آیت‌الله محامی در گردهمایی طلاب و روحانیون شهرستان زاهدان
جامعه حوزوی با نیت مجاهدت در راه خداوند، خدمت نمایند

نماینده مقام معظم رهبری در استان سیستان‌وبلوچستان گفت: ما باید بهترین خدمت را با خالصانه‌ترین نیت یعنی نیت مجاهدت در راه خدا در حوزه‌های علمیه انجام دهیم.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در امور اهل سنت استان سیستان‌وبلوچستان، آیت‌الله مصطفی محامی نماینده مقام معظم رهبری در استان  سیستان‌وبلوچستان گفت: ما در حوزه‌های علمیه از بهترین کار، ابزار، سرمایه، هدف و صاحب کار برخوردار هستیم.

امام جمعه زاهدان افزود: تعلیم، تربیت، تحصیل و تهذیب جزء بهترین کارها؛ آیات قرانی و احادیث نورانی جزء بهترین ابزارها؛ جان و دل‌های مردم جزء بهترین سرمایه‌ها؛ درک صحیح معارف اسلام ناب محمدی (ص) و نشر آنها، جزء بهترین اهداف و حضرت ولیعصر(عج) بهترین صاحب کار در حوزه‌های علمیه است.

آیت‌الله محامی با تاکید بر لزوم بهره‌گیری حداکثری جامعه حوزوی از توان خویش، ادامه داد: ما باید بهترین خدمت را با خالصانه‌ترین نیت یعنی نیت مجاهدت در راه خدا در حوزه‌های علمیه انجام دهیم.

عضو هیئت علمی جامعه المصطفی با اشاره به این که همیشه جبهه حق در تقابل با جبهه باطل از لحاظ امکانات و نفرات رنج می‌برده است، عنوان داشت: از بهترین امکانات و مهارت‌ها برای رسیدن به اهداف استفاده کنیم و حداکثر بهره‌وری از امکانات را داشته باشیم و بدانیم که با نیت خالص و همت و اراده‌ای که همراه با لطف الهی است، خداوند یاری می‌کند و به کارها برکت می‌دهد و کمبود امکانات و نفرات جبران می‌شود.

رئیس شورای فرهنگ عمومی سیستان‌وبلوچستان بیان داشت: اگر ما از همه توان و سرمایه خود در این مسیر استفاده کنیم امکان ندارد که خداوند دستگیری نکند پس مهم است تا نیت‌های ما پاک و خالص شود و تمام زندگی‌مان، وقف خدمت و سربازی برای این مسیر روشن و نورانی باشد.

در ادامه آیت الله علیرضا اعرافی، مدیر حوزه های علمیه، ضمن گرامیداشت ایام ماه صفر در سخنانی به تبیین دستاوردهای عظیم حوزه در عرصه های گوناگون و لزوم تلاش بیشتر برای رشد کمی و کیفی حوزه های علمیه به ویژه در شهرستان ها پرداخت.

وی در ابتدا با اشاره به آیات ابتدایی سوره مبارکه والضحی گفت: شخصیت انسان از اضلاع مختلفی همانند معرفت و شناخت، گرایش و عواطف و اراده و انتخاب گری شکل گرفته است و این انسان در کنار همه این اضلاع از کرامت و خلافت الهی نیز برخوردار است.

وی افزود: یکی از این اضلاع مهم، کشش‌ها، گرایش‌ها و عواطف آدمیست چرا که انسان با همین عواطف و گرایشات انسان می‌شود و اگرچه عقل و اراده در رتبه نخست قرار دارند اما عواطف انسانی نیز نقش مهمی دارند.

مدیر حوزه‌های علمیه خاطرنشان ساخت: هنر ما  شما که به حوزه آمده ایم این است که این گرایش،ها و کشش های درونی را معطوف به اهداف والایی که برای آن به حوزه آمده ایم نماییم.

امام جمعه قم خاطر نشان ساخت: اساس تهذیب و تربیت نفس این است که انسان این عواطف و گرایش های درونی خود را مدیریت کند و تنها در راه خدای متعال قرار دهد.

آیت الله اعرافی  با اشاره به اهمیت سوگ و غم مقدس گفت: غم و شادی را می توان به نوعی نشانه شخصیت هر انسان دانست که برای چه موضوعی غمگین یا شاد می شود؛ اگر کسی غم و اندوهش تابعی از دنیا و مسائل مادی باشد به همان اندازه آن غم بی ارزش است اما اگر کسی غم و حزنش برای اهداف والای انسانی و الهی باشد آن غم ارزشمند است.

وی افزود: غم نبی مکرم اسلام(ص) به خاطر فقر و نداری نبوده است بلکه وقتی برای مدت کوتاهی وحی قطع می شود آن حضرت اندوهگین می شود که خدای متعال در سوره مبارکه ضحی به آن حضرت دلداری می دهد و این غم، غم مقدس و با ارزش است.

مدیر حوزه های علمیه در قسمت دیگری از سخنان خود با بیان اینکه تاریخ روحانیت تاریخ رنج بی پایان است گفت: این از افتخارات حوزه و روحانیت بوده است که همواره حوزه و روحانیت در راه هدایت و رشد علمی و معنوی مردم همه سختی ها را به جان خریده اند و حتی در این راه نیز به شهادت رسیده اند.

وی افزود: امروز نیز در حوزه جای رنج و سختی و تحمل های بزرگ برای رسیدن به آرمان های بزرگ است.

آیت الله اعرافی در ادامه به بیان چندین خاطره از سیره علمی و معنوی شهید صدر و خواهرشان شهیده بنت الهدی  پرداخت و تاکید کرد: کتاب”  اقتصادنا” و “فلسفتنا” شهید صدر مقابل همه تفکرات لیبرالیستی و مارکسیستی ایستاد و اندیشه ناب اسلامی را به همگان عرضه کرد که در همه عالم اثرگذاشت.

وی گفت: بزرگ همه ما شهید صدر است و آمدن ما به حوزه های علمیه باید این مسیر نورانی را برای ما بازکند و اگر به حوزه آمده ایم اما مجاهدت و تلاشی در راه خدا نکرده ایم ضرر کرده ایم و جای ما حوزه نیست چرا که هرچه می آموزیم اما بکار نمی بندیم همه وزر و وبال خواهد بود.

امام جمعه قم با اشاره به جایگاه خوب و مهم حوزه استان سیستان و بلوچستان خطاب به طلاب و فضلای حوزه این استان خاطر نشان ساخت: اولین وظیفه شما در این استان با اهمیت علم آموزی و عمق بخشی به آموخته های علمی و معرفتی است، روحانی امروزه باید علم و دانش خوبی داشته باشد تا بتواند جوابگوی همه نیازها باشد.

آیت الله اعرافی با اشاره به رشد کمی حوزه های علمیه بعد از انقلاب اسلامی گفت: روحانیت و حوزه های علمیه رشد کمی پیدا کرده است اما متناسب با رشد علمی کشور و متناسب با گسترش فضای مجازی هنوز هم در کمیت و کیفیت کمبود داریم و متناسب با رشد کیفی جامعه عالمان بزرگ کم داریم.

وی افزود: حجم سوالات و پرسش هایی که نسل جوان امروز دارد چند صد برابر نسل قدیم است و حوزه استان سیستان و بلوچستان باید در این جغرافیا باید ده ها مجتهد مسلم، ده ها مفسر و متکلم و عالم فاضل داشته باشد.

مدیر حوزه های علمیه خاطر نشان ساخت: طلاب و فضلای حوزه استان سیستان و بلوچستان باید کمر همت بسته و این قله های بلند را فتح کنند  و ارکان علمی و معنوی در روستاها و شهرستان های مختلف این استان وجود داشته باشند و این کار شدنی است.

وی با اشاره به جایگاه و نقش مهم انقلاب اسلامی در معادلات مهم منطقه و جهان گفت: انقلاب اسلامی ایران حوزه و دین را در متن جامعه قرار داد  اما متناسب با آن ما رشد علمی نداشته ایم و واقعا جای کار فراوان است.

آیت الله اعرافی همچنین رشد کیفی حوزه های اهل سنت را خواستار شد و گفت: روحانیت اهل سنت نیز باید پاسخگوی نیازهای روز باشد و در این جهت رشد کیفی داشته باشد.

وی خطاب به مسولین حوزه استان سیستان و بلوچستان گفت: باید این استان با مشارکت نهادهای حوزه  و شورا از یک برنامه ۵ساله و اسناد بلندمدت ۲۰ ساله برخوردار باشد و از همه ظرفیت ها و امکانات در جهت رشد کمّی و کیفی حوزه استان استفاده کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Watch Dragon ball super